Акустична сцена за българска музика

„Акустична сцена за българска музика” е съвместна инициатива на читалище „Н. Хайтов” и независимия музикален лейбъл missskin.net. Идеята е поне веднъж месечно в салона на читалището да се представят акустични концерти на групи, които пеят на български език. Изявите са своеобразно продължение на провежданата през последните години от читалище „Н. Хайтов” линия на представяне на български бардове. В тези рамки респектиращ брой автор-изпълнители имаха възможността да изнесат самостоятелни концерти и да представят личното си творчество само под акомпанимента на акустична китара.

Новата инициатива има доста по-сериозни амбиции, поне в музикален план. Този път организаторите имат намерение да канят цели групи, които да изпълняват авторски репертоар. Условието е да се запази акустичната концепция на концертите.

Адрес: Ул. Майор Юрий Гагарин 7, читалище Н. Хайтов, София

Първата изява на група „Мискините” на 21-и януари (петък), а втората на дуета „Ша-ша” на 4-ти февруари. Началото на концертите е в 19 ч. | Добрин Атанасов

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Чудесна инициатива. Може би това е пътят да се появят хубави български песни и в групите. На добър час!

  2. me6 каза:

    Акустичните версий са доста по-натоварващи за изпълнителя,защото и най малките грешки се забелязват и влошват качеството на изпълнението.Но пък при студийният запис изпъква повече творческата мисъл на музиканта , която не може да се реализира в акустичен вариант.А лично за мен една акустична изява изисква повече подготовка и време за да прозвучи песента възможно най-близко до студийния запис.Акустичното изпълнение на живо си е голямо предизвикателство,което не всеки може да си позволи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − twelve =