Савов вече и солист във великотърновската оперета

От тази година един от най-младите бардове в движението ще се изявява и като солист в оперетата на Великотърновския музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”. Савов се превъплъщава в ролята на цар Аякс в комичната опера на Жак Офенбах – “Хубавата Елена”, чиято премиера се състоя в деня на музиката – 1 октомври. МДТ е единственият извънстоличен музикален и същевременно пътуващ театър, така че заглавието се очаква да се играе в цялата страна.

Може би не е случайно, че Савов дебютира на театралната сцена малко след като получи признанието на Христо Мутафчиев на бардовския фестивал в Казанлък. През 2008 година Петко получи наградата на Съюза на артистите в България на Четвъртия национален преглед “Днешните бардове”, който се провежда в рамките на Чудомировите празници в града на розата. Самият Савов споделя, че не смята за случайност появата на името му по афишите на театъра, именно след наградата на артистите.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. boyko54 каза:

    Много се радвам , че Петко продължава упорито да търси своята музикално – артистична реализация , без да се съобразява с исторически наложени канони и ограничения .Според мен , това само допринася за хомогенизиране на обществото и
    / разбира се / ” Движението на бардовете “. Желая му нови успехи , а ” Хубавата Елена ” ми се струва много подходящо начало за един нов път . Надявам се да го видим и на Софийска сцена по-скоро .

  2. Успех, приятелю! Никога не съм се съмнявал в големия ти потенциал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen − 12 =