Софийски вечери на авторската песен

На 20 и 21 юни 2008 г. в столицата се провежда ежегодният фестивал Софийски вечери на авторската песен, организиран от читалище „Николай Хайтов” със съдействието на Министерството на културата, Столична община и Район Изгрев, Френският институт в София, Националният музей „Земята и хората”, Фондация „Славяни” и др. Тази година той се провежда за пети път и е сред водещите събития от мащабната програма по повод Международния празник на музиката – 21 юни.
Най-изявените поети с китара у нас ще пеят новите си песни, а техни колеги от Русия, Великобритания, Германия и други страни ще гостуват на сцената на фестивала. Ще бъдат представени нови албуми и поетични книги на бардове, които имат своите почитатели в България и в чужбина.

Тази година софийската публика отново ще може да се наслади на изпълненията на Гриша Трифонов, Пламен Ставрев, Маргарита Друмева, Славимир Генчев, Христо Караславов, Тодор Янкулов, Слави Георгиев, Милен Тотев, Иван и Живка Ненкови, Христо Граматиков, Татяна Йотова, Красимир Йорданов, Митко Динев, Гинчо Павлов, Светла Георгиева, Пламен Сивов, Нели Воева, Кристиян Симеонов, Димитър Христов и др. След специална селекция във фестивалната програма ще участват и нови имена, както и известни певци и инструменталисти от различни жанрове на музикалното изкуство.

На 20 юни концертът е от 15 до 19 ч в Националния музей „Земята и хората”/вход свободен/.
На 21 юни – от 16 до 21 ч празничната програма е на откритата естрада в Борисовата градина.

По традиция нощната програма на фестивала с песни и дискусии е в клуб-ресторант „Жолио” – известно средище на поетите с китара в София.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 + five =