Софийски вечери на авторската песен

На 29 и 30 юни в столицата се провежда ежегодният фестивал Софийски вечери на авторската песен, организиран от читалище „Николай Хайтов”. Най-изявените поети с китара у нас ще пеят новите си песни, а техни колеги от Русия, Румъния и Македония ще гостуват на сцената на фестивала. Ще бъдат представени новите албуми и поетични книги на творци, които имат своите почитатели в България и в чужбина.
Сред съорганизаторите и съмишлениците на фестивала са Министерството на културата, Столична община – Район Изгрев, Националният дворец на културата, Националният музей „Земята и хората”, Съюзът на българските писатели, Фондация „Славяни”.

Тази година софийската публика отново ще може да се наслади на изпълненията на Гриша Трифонов, Пламен Ставрев, Маргарита Друмева, Славимир Генчев, Асен Масларски, Слави Георгиев, Милен Тотев, Христо Граматиков, Татяна Йотова, Красимир Йорданов, Митко Динев, Гинчо Павлов, Светла Георгиева, Димитър Христов и др. След специална селекция, във фестивалната програма ще участват и нови имена. Михаил Белчев ще поздрави своите колеги и почитателите на „изпятата поезия”, а снимачен екип ще работи за бъдещия документален филм за бардовете.

На 29 юни концертът е от 17 ч в зала 7 на НДК, а на 30 юни от 13 ч в Националния музей „Земята и хората”. Около 18 ч в съботния ден предстои връчването на наградите. Амбицията на организаторите от читалище „Николай Хайтов” е да се привлича повече публика и затова входът за двата фестивални концерта е свободен.

По традиция нощната програма на фестивала с песни и дискусии е в клуб-ресторант „Жолио” – известно средище на поетите с китара в София.

за контакти: Народно читалище „Николай Хайтов”- тел. 8727376

Димитър Христов

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *