Трисагион

It’s seven in the morning and I still can’t get to sleep
I’m lying face down on my pillow and I wet it with my tears

I want to be with my Jesus and I’m trying hard to pray
But the words they won’t come easy so I can only say:

You’ve got to lift me up, Holy, lift me up, Mighty, lift me up, Immortal
and have mercy on me.

Oh please make me a river that’s flowing down to You
Or You can let me be a sailor and I’ll sing this with my crew:

Raise my sails, Holy, raise my sails, Mighty, raise my sails, Immortal
and have mercy on me.

And when our sailing’s over we’ll see the shining land
And then we’ll run to you like children barefoot in the golden sand.

Walk with me, Holy, walk with me, Mighty, walk with me, Immortal
and have mercy on me.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

11 Отговори

  1. majo каза:

    Много Manowar-ски текст. 😀

  2. admin каза:

    аз за ирландско звучене го гласях ама… 🙂

  3. Прекрасна песен! Много благодаря! 🙂

  4. Гайтан Веждю каза:

    Поклон за усилията, приятелю.
    Бих се радвал да го харесат милиони и да те направят щастлив с благодарността си!
    Честно!

    +++++++++++++

    P.S.а моето мнение го знаеш, надявам се, за мен няма нищо над византийските напеви.

  5. admin каза:

    Гайтане, дълбоко подозирам, че докато не са били в църква, и византийците са си припявали някакви по-весели неща… 🙂 Че и на инструменти са подрънквали…

    Иначе – благодаря за пожеланията.

  6. Гайтан Веждю каза:

    Остроумна вметка, нема що, така си е, както и да го погледнеш!

    Поздрави!

  7. sara каза:

    Пушенето в самота,а то винаги е така.Самотата на пушенето,пушенето на самотаталРадвай се ,че тръгваш,макар и да се завръщаш удома , към себе си , към самотата,от която понякога се излиза ,макар и за кратко.Желая ти всичко най-добро и много творчески и лични успехи.

  8. Галина каза:

    Здравейте,
    Намерих сайта, когато изписах в гбг-търсачката:”православие музика” или нещо подобно…Търсех песни, които изразяват преклонение пред нашия Създател, но не византийски, богослужебни, а такива, които човек си пее извън храма, такива които е далеч по-лесно да запееш като обикновен човек, без да си учил църковнославянски, без да си заучавал тропари и др. под.и пак да са песни с които благодарим на Бог и Го възхваляваме.
    И намерих!!! Вашия сайт, с качените от Вас песни!
    Наскоро само дето не ме анатемосаха в един православен форум, само защото си позволих да изкажа мнение, че БПЦ не прави нищо в насока за привличане на младите хора към вярата ни, тъй като не използва този златен талант даден ни от Бог да творим музика, но не само за песнопения в храмовете, а и извън тях.
    Песни, със звучене, ритъм и текст като Вашата “Трисагион” имат далеч повече шансове да бъдат слушани и пеещи се от млади хора отколкото някой тропар да речем….
    А така, неусетно чрез музиката можеш далеч по-лесно да привлечеш и впоследствие да задържиш младите във вярата, в църквата…
    Ако имате още такива песни за Бог, бих искала да си ги закупя!
    Галина Цветанова
    gali67@abv.bg

  9. admin каза:

    Здравейте, Галина, благодаря за хубавите думи. Моите песни не се продават, ами се разпространяват безплатно, поне засега. Ако ви харесват, вижте от горното меню “слушай” и си свалете двата албума, там има няколко християнски песни. Поздрави.

  10. Галина каза:

    Здрвавейте, Пламен,
    Сърдечно Ви благодаря за отговора. Видях секцията още в самото начало, но нещо връзката не “сработваше”! Сега вече си свалих и двата албума! Това което обаче продължава да стои в мен като недумение е-защо БПЦ не прави нищо в насока да поощрява творчеството на талантливи хора, които биха могли да създават песни за Бог извън богослужебните такива. Песни, които да се пеят от младите и така да бъде заявено ясно – БПЦ иска и прави стъпки в посока привличането на младите към духовните православни ценности, като използва всяка възможност, дадена като ТАЛАНТ от Бога, вкл. и със съвременно звучащи песни за прослава на Бога!!!
    Така и не разбрах защо всеки който нарича себе си православен /аз също съм ревностна православна християнка!/, когато му пусна песни за Бог, които намерих в нета /но не са тропари!/ ми казва “Ох, махни се с тия простотии! Тези песни ми вредят духовно!”
    Ужасно неразбираема реакция, предвид факта, че това е творчество, насочено към възхвала на Съдателя, но възхвала и преклонение извън църквата, извън богослужението /също като Вашата Трисагион/ няма значение на англ. или на български, но в такъв подобен стил!
    Няма никъде обаче официално становище на БПЦ – дали тя насърчава или “отрязва” такъв вид творчество? И всеки си изказва някакви становища, които отразяват СОБСТВЕНИТЕ му схващания и настроения, а не официалното мнение на институция като БПЦ!
    Искрено се надявам Вие, или хората край Вас, които са представители на такава авторитетна православна Фондация като “Покров Богородичен” да не оставите въпроса ми без отговор!
    Поздрави – Галина

  11. admin каза:

    Здравей. Не мисля, че е проблем, че твои познати православни не харесват песните, които на теб ти харесват. В крайна сметка, тук нещата опират до вкус. А що се отнася до БПЦ – предпочитам ръководството да не изразява никаква позиция по този въпрос. Не мисля, че е полезно Синодът да се изказва по ВСИЧКИ въпроси. Личното творчество си е лично и такова трябва да си бъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − 5 =